Monday, January 30, 2017

Saugumas keliuose – kiekvieno automobilio savininko rankose

Netvarkingas automobilis - tai pavojus ne tik neprižiūrėto automobilio savininkui, bet ir kitiems eismo dalyviams. Susisiekimo ministerijos užsakymu atliktame tyrime apie Lietuvos gyventojų patirtis bei nuostatas eismo atžvilgiu, net 69% gyventojų mano, kad techniškai netvarkingi automobiliai būna dažna eismo įvykių priežastimi.

Tačiau tokie kontroliuojami faktoriai, kaip techniškai netvarkingas automobilis, neturėtų prisidėti prie jau ir taip šiurpinančios statistikos. Juo labiau, norint sumažinti bent jau tokias avarijų priežastis, didelių pastangų nereikia, užtenka to, kad kiekvienas automobilio savininkas reguliariai patikėtų savo transporto priemonę specialistų patikrai, tuomet tikimybė išvengti avarijų bus žymiai didesnė.

Niekam ne paslaptis, jog eismo įvykių metu patiriama didžiulė materialinė žala, o kur dar ir jokiais pinigais neįvertinami moraliniai nuostoliai. Tačiau jų išvengti galima, pasirūpinant nepriekaištinga automobilio technine priežiūra. Techniškai tvarkingas automobilis padės sumažinti nelaimių keliuose skaičių bei užtikrinti kiekvieno eismo dalyvio saugumą kelyje. Sutrumpėjęs stabdymo kelias neabejotinai prisidės prie jūsų patogumo.

Be to, išsiruošus į ilgesnę kelionę, galėsite būti ramūs, jog kelionės tikslą pasieksite be nesklandumų. Dar daugiau, jums nereikės rūpintis, ar atšalus orams pavyks užvesti automobilį, todėl skubant į darbą ar svarbų verslo susitikimą bent vienu rūpesčiu bus mažiau.


No comments:

Post a Comment