Monday, January 30, 2017

Netinkamos padangos – didesnė avarijos tikimybė

Ne vienos nelaimės priežastimi kelyje tampa netvarkingos, nudilusios techninių reikalavimų neatitinkančios padangos. Dažnas vairuotojas, siekdamas sutaupyti numoja ranka į savo ir kitų eismo dalyvių saugumą ir renkasi jau panaudotas padangas. Tačiau senos, savo elastingumą praradusios padangos nebe sukimba su kelio danga, o tai kelia didelį pavojų visiems eismo dalyviams, nes ilgėja automobilio stabdymo kelias, automobilis gali tapti nebevaldomas.

Žiemą, esant sudėtingoms vairavimo sąlygoms, susidėvėjusios, naudojimui netinkamos padangos tampa ypač pavojingos. Taigi žiemos sezonu pasirūpinti tinkamomis padangomis turėtų būti kiekvieno automobilio savininko pirmenybė. L. Pupiuvienė patarė, jog „renkantis žiemines padangas reiktų atsižvelgti į kelis kriterijus: kokiais keliais važinėsite, ar dažnai naudojate automobilį bei kokios jūsų vairavimo manieros“.

Tačiau vis dėl to svarbiausia, jog nepirktumėt padangų savo automobiliui prieš tai nepasikonsultavę su šios srities specialistais. Įmonės, prekiaujančios kokybiškomis padangomis, nemokamai patars bei padės išsirinkti geriausiai jūsų poreikius atitinkančias automobilių padangas. Į padangas neabejotinai verta atkreipti dėmesį, ypatingai, jeigu gyvenate Lietuvoje, kur dažnos nenuspėjamos oro sąlygos. Geros padangos sumažins automobilio stabdymo laiką bei užtikrins padangų geras sukibimo savybes.

No comments:

Post a Comment