Thursday, March 2, 2017

Kaip sutaupyti automobilio degalų?

Kas nenorėtų , kad automobilis mažiau sunaudotų kuro atšalus orams? Vienas smulkus pokytis galbūt ir nepakeis kuro sąskaitų , tačiau pritaikius kelis patarimus, galėsite sumažinti išlaidas. Autoserviso BOSCH Vilniuje direktorė Loreta Pupinienė dalinasi pagrindiniais patarimais, kurie galėtų padėti jums sutaupyti.

Rekomendacija Nr. 1: šildymos sistemos naudojimas

Norint sutaupyti, šildymo sistemą vertėtų įjungti tik jau važiuojant automobiliu, nes žiemą automobilio variklis kaista lėčiau, o įjungta šildymo sistema atima iš variklio šilumą ir taip didina kuro sąnaudas. Automobilių serviso BOSCH vadovė Loreta Pupiuvienė patarė:
„Jeigu nesinori važiuoti visiškai šaltame automobilyje, galite įjungti sėdynių šildymą arba bent jau šildymo sistemą naudoti itin mažu pajėgumu“. Atšalus orams šaltas automobilis kažin ar ką nors gali džiuginti, tačiau protingai naudodami šildymo sistemą neabejotinai sutaupysite kuro sąnaudų.

Rekomendacija Nr. 2: važiavimas vėžiomis

Žiemos metu verta atkreipti dėmesį ir stengtis automobilio ratus pataikyti į jau pravažiuotas vėžes. Jos dažnai leidžia išvengti ir kelyje pasitaikančių duobių, nes prieš jus važiavę vairuotojai jau spėjo tuo pasirūpinti. Automobiliui reikės mažiau degalų, jei keliu važiuosite jau susidariusiomis vėžėmis. Nemažai kuro sunaudojama stengiantis įveikti įvairias kliūtis bei sniego krūvas.

Rekomendacija Nr. 3: vengti staigaus pagreitėjimo ir stabdymo


Venkite staigaus pagreitėjimo bei, jei įmanoma, staigaus stabdymo. Jeigu galite, stenkitės stabdyti varikliu. Ši paprasta taisyklė, ne tik sumažins kuro sąnaudas, bet ir apsaugos jus kelyje. Ne vienas vairuotojas būtų dėkingas, jei daugiau žmonių vairuotų protingai ir stabdytų ramiai. Juk niekas nenori pakliūti į situaciją, kurioje reikėtų staigiai stabdyti. 

No comments:

Post a Comment